Fürdőszoba svédül 1


Zoli és a kollégája meg is jött kedden és leöntötték a két fürdőszobát, de kérte, hogy előző nap a száraz porzó betont kezeljem le alapozóval.




Munka közben mellékesen megjegyezte, hogy van egy emeletes ház az egyik közeli házgyárban 1 000 000 korona kedvezménnyel, véletlenül nem érdekel? 

Mivel nyakig benne vagyok a jelenlegi projektbe, nemmel feleltem, de úgy gondoltam, hogy futhatunk benne egy kört, ha Zoli is így gondolja... Így gondolta és meg is beszélt egy találkozót a Jönköping melletti Habo házgyárába egy héttel későbbre. Amíg készült a lejtéskialakítás, elmagyarázta a svéd vizes helyiségekre vonatkozó előírást. Magyarul: úgy kell megcsinálni a falak és a padló szigetelését, hogy ha nem lenne rajta ajtó, akkor úgy fel lehessen tölteni vízzel, hogy ne szivárogjon egy cseppet sem.



A lejtést pedig úgy kell kialakítani, hogy a küszöb legyen a legmagasabb pont és a lefolyó szintje ez alatt legyen 25 mm-el legalább. A lejtésnek a lefolyó "keretezéséig" elég 5-10 mm-nek lennie, azon belül pedig 10-15 mm. Ha nem így csinálják meg, akkor a műszaki átadáson a kommün műszaki ügyintézője nem veszi át a házat, lehet visszabontani....

Ez nem magyarország, ahol elég néhány fotót beküldeni az ügyintézőnek, mivel nincs pénzük üzemanyagra....

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szemétség

BEVEZETÉS

A tervező kiválasztása