A szomszéd wi-fi-je mindig jobb

Amíg a kempingben voltam, 150 SEK-ért kaptam egy wifi kódot, amivel 30 napig tudtam használni a nem túl erős netet. Azzal, hogy átköltöztünk a házhoz, ez megszűnt, de a telefon hotspotja jól működött. Egy darabig. A nagy tervállományok küldözgetése hamar megette a 27 GB-os csomagomat és a pót csomag sem tartott sokáig. Svéd internetet pedig person nummer nélkül nem lehet vásárolni, person nummert nem adnak lakcím nélkül, lakcímet nem adnak ház nélkül, a házat nem tudom befejezni wifi nélkül.... 22-es csapdája.


Többen mondták, hogy a svédek elég maguknak valók, a sablonos „hej. hej” köszönésen kívül nem igazán foglalkoznak másokkal, a bevándorlókkal meg főleg. Próba kelepce alapon megkérdeztem Urban-t, hogy „netalántán esetleg nemelehetne-e” csatlakoznom az Ő wi-fi hálózatukhoz. És csoda történt! Hozott egy kis cetlit,


amin rajta volt a saját wi-fi kódja. Egy kicsit szabadkozott, hogy nem igazán erős, de próbáljuk ki. Ha nem jó, akkor elkéri a szemben lakó testvéréék kódját és használhatjuk azt is. Meg sem várta, hogy szóljak, egy óra múlva jött a tesója kódjával. 



De ha ez sem lenne jó, akkor ha az átellenben lakó Abrahamssonék haza jönnek a vakációról a hét végén, akkor az övékét is elkéri, mivel azt jelezte a legerősebbnek a telefonom... 


Így újult erővel tudtam folytatni a tervezési munkákat. Természetesen nem éltünk vissza a helyzetünkkel és Marci a filmeket és a játékokat továbbra is a boltok ingyenes wifi hálózatáról töltötte le. Mert itt ilyen is van.... Azóta a vásárlás ideje a letöltendő állomány nagyságával arányos.

A jólét nem tartott soká. Az egyik délután elég nagy tervállományokat (300-400 Mb) kellett mozgatnom. Látom, hogy jön Annika a szomszédasszony. 

-       Van egy kis probléma!

 Nem tudnak tv-t nézni és a telefonjuk sem működik valami jól. Megkért, hogy csak akkor használjam a wifi-t, ha nincsenek itthon, vagy csak reggel 7:30-ig, mert addig alszanak. 

Elpanaszoltam a bánatomat Krisztiánnak, aki egyből utána nézett a legmegfelelőbb megoldásnak. Talált is egy kedvező árú, korlátlan de nem gyors mobil intrenetet, amit megvett a saját személyi számára én pedig neki fizetek....

Most itt tartunk. Remélem, hogy hamarosan be tudom fejezni a házat, lesz használatbavételi engedélyem, lakcímem, person nummerem és vezetékes wifi-m! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szemétség

BEVEZETÉS

A tervező kiválasztása