Anyagbeszerzés indul!

 Tavaly ősszel amikor a telket vettük, már felderítettük a környék építőanyag kereskedéseit, így ma már célirányosan kezdtünk bele a kitűzéshez és az alapozáshoz szükséges eszközök és anyagok beszerzéséhez. 

Először a számlanyitáson estünk túl.

Az első bankba nem tudtunk bejutni, mert csak időpont foglalás után lehet bemenni, azt pedig a honlapjukon nem találtuk meg, így egy másik bankhoz "kopogtunk" be. 


A 60-as hölgy gyenge angolsággal, de nagyon segítőkész volt. Lemásolta az adásvételi szerződést és a személyimet, majd közölte, hogy 1-2 napon belül felhívnak és egyeztetünk egy időpontot.

10 perc alatt végeztünk, majd elmentünk a gépkölcsönzőbe. 


Itt lefoglaltunk egy 1,7 tonnás lánctalpas kotrót és egy 500 kg-os önjáró lapvibrátort napi 84 000 Ft-nak megfelelő koronáért 2 napra Jó lett volna egy 5 tonnás gép forgatható kanállal, de azt csak a szerződött ügyfeleknek adják ki. Mondtam Beninek, aki majd Helsinkiből ugrik át kiásni az alapot, hogy mink van. Azt mondta, hogy egy kicsit kínlódás lesz, de ez van.... Itt is végeztünk 10 perc alatt.

Ezután átmentünk az építőanyag telepre, a kitűzéshez szükséges faanyagért, meg geotextilért és dréncsőért.

Egy fiatal srác foglalkozott velünk. Nagyon udvarias volt, angolul átbeszéltünk mindent, elmondta, hogy akár az egész házhoz le tudják szállítani az építőanyagot, jelentős kedvezményt adva a listaárból, csak írjuk össze és a főnöke beárazza. Mondtam, hogy rendben van, de egyenlőre csak arra a néhány deszkára, stafnira, és 300 m2 geotextilre valamint 90 m dréncsőre van szükségünk. Megmutatta az árút. koppant az állam. A mennyiség és a minőség nem hasonlított az otthonira.

Árban ugyan ott vannak, sőt a faanyag a jobb minőség ellenére még olcsóbb is. ÉS LEHET KAPNI! 
Az eladó srác (akiről kiderült, hogy horvát migráns építészhallgató) panaszkodott, hogy tavaly óta 30 %-al mentek fel a faanyag árak. Boldog ember!!!!
Alapból kaptunk 5% kedvezményt.
Kérdeztem, hogy lehet e bérelni utánfutót itt, vagy a környéken? Mondta, hogy van nekik, ide adja ingyen 1-2 órára, de most nincs egy sem bent, de kb 30 perc múlva hozzák vissza azt, amire felfér a mi cuccunk. Amíg vártunk, szétnéztünk a raktárban, ahol egy vadonatúj TESLA tulaja pakolta a faanyagot a kocsi után akasztott utánfutóra. Úgy meglepődtem, hogy elfelejtettem lefotózni!

Amikor letelt a 30 perc, az eladó jött, hogy az előző vevő elfelejtette visszahozni a futót és csak egy óra múlva fog ráérni visszahozni, de a céges kocsival kihozza a megvásárolt anyagot. Felpakoltuk a cuccot, kivittük a telekre, lepakoltuk és elköszöntünk. Ennyi.

Megjegyzések

  1. Köszönjük a beszámolót, alig várom a következő cikket!
    Ha van lehetőség, írjatok minél gyakrabban!
    Kitartást és jó időt kívánok nektek!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szemétség

BEVEZETÉS

A tervező kiválasztása