KATA, rezsi, csomagolás, kertészkedés

 Ez a hetünk elég rosszul indult a vállalkozást illetőleg.

Mivel a magyar kormány kvázi megszüntette a KATA adónemet, a 450 000 vállalkozással együtt mi is kénytelenek vagyunk újratervezni a vállalkozói létünket. Ez nem csak bennünket, hanem valamennyi ügyfelünket érinti. Jelenleg azt sem tudjuk, hogy "merre vagyunk arccal", de igyekszünk a sokkból kikecmeregni és ha a könyvelőnk is kap egy kis levegőt és időt, akkor megtalálni azt a legkedvezőbb működési formát, ami nekünk és az ügyfeleinknek is a lehető legjobb. Most azt találtuk ki, hogy aki kifizeti a hátralévő összeget, azt nem érinti a változtatás, tehát ÁFA és egyéb adó mentesen jut az áhított háza tervéhez. Az előkészítés alatt lévő projekteknél már "új szelek fújnak", hogy merről és mekkora, azt nem tudjuk. Az a lényeg, hogy magyarország jobban teljesít.....

A kormány következő bejelentése is sokkolt bennünket. Ez a rezsicsökkentés korlátozása. Csak egy dolgot nem értek. Tavaly a rezsicsökkentett áram ára 40-42 Ft volt magyarországon. A Svédországi szolgáltatótól rezsicsökkentés nélkül tavaly 32,5 Ft/kW ajánlatot kaptam. Jelenleg ennek a duplája az áram ára. Otthonról ennek többszöröséről érkeznek hírek.... Akkor most ki teljesít jobban?

Na mindegy. Illetve nem, de az építkezés folytatódik.

Csütörtökre sikerült befejezni a külső falak és a mennyezet hőszigetelését. Ahogy fogyott az anyag, éreztem, hogy valami nem stimmel! A fal szigeteléséhez használt 170 mm-es táblákból még mindig volt 1,5 raklapnyi, míg a födémbe való 220 mm-esből pont ennyi hiányzott.



Máté betelefonált a boltba, hogy az egyikből több van, a másikból kevesebb. "Hozd vissza ami kimaradt és adunk olyat ami kell. Ha nincs szállító járműved, gyere be és adunk egy nagy futót ingyen, a különbözetet másnapra visszautaljuk a számládra." Így ezzel i megvoltunk.

Közben hívott az egyik ügyfelünk:

- Nem zavarlak?

- Nem. Éppen most jöttem le a létráról.

- Gyümölcsszedés?

- Nem. Csomagolunk.

Néhány másodperces szünet után:

- Aha. Értem. Ti is kiköltöztök.

- Nem, mi nem költözünk, a házunkban rakom fel a párazáró fóliát.

Miután tisztáztuk a helyzetet, megbeszéltük amiért hívott, majd folytattuk a csomagolást.






A kert rendbetételét a jövő hétre terveztem, de Máté már nagyon rágta a fülemet, hogy jó lenne már a kis kotróval dolgozni. Ezért a hétvégét a kert és az udvar "rendbetételére" szántuk. 
Hétvégén féláron lehet bérelni a NYRENT-ben...
Máté péntek délután 3-ra ment a gépért. Már elő volt készítve a futón, csak fel kellett akasztani és vinni. Se papír, se kaució. Az eladó srác furcsán nézett Mátéra és megjegyezte, hogy nem normális aki a hétvégi kánikulában dolgozni akar, hiszen 20 fokot mond a meteorológia! Máté megnyugtatta, hogy nálunk a 40 fokban is dolgoznak emberek...
Így péntek délután hozzá is kezdtünk az utcai kerítés építéséhez. A kis kotró kezelése gyerekjáték volt.
Este 8-ra az alap ásásakor kibányászott  "kavicsok" nagyjából a helyükön voltak. 



A szombat és a vasárnap a tereprendezéssel telt.




A kis kotróval Máté nagyon jól boldogult,



 
így hétfőre már csak a gereblyézés maradt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szemétség

BEVEZETÉS

A bevándorlókról