Bútorozás, új szerelés, útonállás, egyenjogúság

 Amikor tervezek egy házat, mindig igyekszem úgy berendezni, hogy az igazodjon a megrendelő / építtető igényeihez, elképzeléseihez.

Ez odáig is el szokott menni, hogy megadták pl.: a kislány kedvenc rózsaszín unikornisos emeletes ágyának méreteit, vagy az ausztriai billiárdbajnok edzőasztalának méreteit, de volt már szó Báthory fejedelem étkezőasztaláról is.....

Nem volt ez másként a saját házammal sem. Amikor terveztem, pontosan elterveztük, hogy hova megy a mosogató, hűtő, mosogatógép, stb. Ez a svéd alapozásnál azért is fontos, mert a felállások (víz, szennyvíz) az alaplemezbe kerülnek, és utólag elég nehéz rajta módosítani.

Tavaly nyáron, amikor Lacival becsöveztük a házat, ennek a tervnek megfelelően kerültek be a csövek. 

Csakhogy ember tervez, háziasszony módosít. 

Nekünk is eljött a pillanat, amikor már körvonalazódott a konyhák berendezési tárgyainak a helye, és a villanyszerelő érkezése előtti napon már "illett" egy végleges elrendezést összehozni. Ez majdnem egy egész napot vett igénybe, mire minden lehetséges verziót átbeszéltünk, és felrajzoltam a félig kész falra...







Szombaton délelőtt Krisztiánnal a villanyszerelővel csöveztünk, vezetéket húztunk, illetve átbeszéltük a következő heti villanyszerelési teendőimet, valamint azt, hogy mit kell még beszereznem. Köztük volt egy "Y" toldó a kültéri lámpákhoz. Mivel Boras-ban a Hornbach-ban minden is van, úgy döntöttünk, hogy délután beszaladunk, megvesszük a toldókat és másnap bekötöm mind a 14 db kültéri lámpát. 

Sajnos nem volt toldó sem a Hornbach-ban, sem a Byggmax-ban, sem a Jula-ban. 

De "szerencsére" a Jula-ban éppen szezonvégi leárazás volt, így Ági meglepett egy új szereléssel. Póló, nadrág, nadrágtartó, zokni, cipő.

Így vasárnap új lendülettel folytattam a gipszkartonozást.....


Hétfőn "átugrottunk" a mindössze 340 km-re lévő Västerås-ba (ejtsd: Vösteróz) amit Marci egyszerűen csak vasterasz-nak hív, mert annak legalább van értelme. :-) .
Az úton egyszercsak útakadályra figyelmeztető táblába botlottunk, majd előttünk termett 3 amazon, akik az útépítés előkészítésével, a forgalomterelő rendszer kiépítésével és a forgalom irányításával voltak elfoglalva, megállítva a forgalmat éppen előttünk. Hát még ilyet sem láttunk, hogy egy női brigád telepíti a forgalomterelő eszközöket és irányítják a forgalmat.





A kényszerű pihenő ellenére is pontosan érkeztünk meg Västerås-ba.
Itt együtt ebédeltünk a helyi Archus építész iroda vezetőjével, aki természetesen magyar! 
Ha a tervezéssel kapcsolatos részeket olvastad, akkor emlékezhetsz arra, hogy Kovács Anna segített a házunk svéd előírások szerinti tervezésében, amiért örökre hálásak vagyunk Neki. Kellemes egy órát töltöttünk együtt!

Szerda reggel beugrottam néhány gerendáért a K-Bygg-be. A raktárba két csajszi volt, ők szolgálták ki az érkező szakikat. A kis szőke éppen a 420 cm-es pallókat dobálta fel az egyik "kolléga" utánfutójára, majd segített neki lekötözni a szállítmányt. Amikor végzett, már jött is oda hozzám, hogy mit szeretnék. Mondtam neki, hogy a 3 méteresekből kellene 6 db, de egyedül is boldogulok. Mire leemeltem a rakatból 1 pallót és felraktam a futóra, már ott volt mögöttem 2 pallóval ... 


Ennyit a svéd egyenjogúságról.


Persze a tervező iroda a házépítési ideje alatt is működik, úgyhogy ha terveztetnél, keress nyugodtan!

+36309792185

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Szemétség

BEVEZETÉS

A tervező kiválasztása